İşletme Fakültesiİşletme - Almanca

İşletme - Almanca

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dersi Kapsamında "Kobilerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk: İstanbul'daki Küçük Otellerde Araştırma"

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne bağlı Almanca İşletme Bölümü'nde Yönetim/Organizasyon Anabilim Dalı'nda verilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" dersi çerçevesinde HS Heilbronn ile beraber kapsamlı bir araştırma projesi yürütüldü.

Ders kapsamında Almanya'dan 16 master öğrencisi hocaları ile beraber 25 Nisan 2014 Cumartesi İstanbul'a geldiler. Türk öğrenciler tarafından hava alanında karşılanan Alman öğrenciler ve hocaları, Sirkeci'deki otellerine yerleştirildiler. "Global Culture" derslerinin parçası olarak Türkiye'ye gelen Alman öğrencilerin bazıları, Türk öğrencilerin evlerinde konuk edildiler. 26 Nisan Pazar günü her iki grup buluşup beraberce Büyükada'ya gitti. Bu buluşmanın amacı, grupların tanışması ve kaynaşması idi.

27 Nisan Pazartesi günü saat 10'da Sirkeci Mansion Oteli'nde ilk Proje Buluşması gerçekleşti. Öğrencilere görevlerinin ne olduğu, ve yapmaları gereken ortak çalışmanın kapsamı hakkında bilgi verildi. Alman ve Türk öğrencilerden oluşan 6'şar kişilik gruplar, daha önce randevu alınan otelleri ziyaret ederek otelin yönetici ve sahipleri ile konuştular ve otelin kurumsal sosyal sorumluluk kavramını tanıyıp tanımadığı, tanıyorsa ne tip uygulamalarda bulunduğu hakkında sorular yönelttiler. Grup ayrıca kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının yapılmasını sağlayan motivasyon faktörlerini ve zorlukları irdelediler.

Kayıt cihazlarına kaydedilen görüşmeler, daha sonra gruplardaki Türk öğrenciler tarafından Alman öğrencilere tercüme edildi, ve ortak bir sunum hazırlandı. Sunum, 2 Mayıs Cuma günü Bahçelievler Kampüsü'nde sunuldu ve sorular cevaplandı. Alman grup 2 Mayıs'ta İstanbul'dan ayrıldı. Öğrenciler ayrıca Mayıs sonuna kadar beraberce 20 sayfalık proje ödevi hazırlayacak ve hocalarına teslim edecek. Öğrencilerin final notlarının % 70'i, yaptıkları bu çalışmadan oluşacak.

Bu çalışmada amaç hem Türk ve Alman öğrencilerin ortak çalışma yapmaları, hem de kültürler arası bir kaynaşmanın sağlanması idi. Öğrenciler grup arkadaşlarıyla hem otelleri ziyaret ettiler, hem de birçok sosyal aktivitede bulundular. Büyükada gezisi dışında hamam ziyaretleri, nargile seansları, Aya Sofya, Sultanahmet ve Dolmabahçe gezileri, ve Beşiktaş/Kadıköy ve İstiklal caddesi alışveriş turları da bu sosyal aktivitelerden bazıları idi.

Alman grubun İstanbul'dan ayrılmalarından 1 gece önce ise Arnavutköy sırtlarında büyük bir veda yemeği yapıldı.

Veda yemeğinden görüntüler

Veda yemeği

Tüm grup veda akşamında

Ayrılma Vakti

Proje başlıyor

Son gün sunumlar yapılıyor

Tam bir kaynaşma

Bu sayfa tarafından en son 10.05.2014 23:04:55 tarihinde güncellenmiştir.